(18-12-2024, 00:07)goodzon_33 Написав(ла): Вітаю! Є багато паперу від ролів 1, 2, 5, та 10 грн (в тому числі обігові пам'ятні та пам'ятні) зразка 2018 кожний фотографувати не буду. Що саме Вас цікавить? Є список написаний від руки. Все вище написане Вами (маркування написані разом) відносяться виключно до ролів обігових та ювілейних монет до 2018 року. На ролах від 2018 року маркування літер та цифр йде окремо
Вітаю! Цікавлять буквально всі ролики, аби тільки маркування було)
Треба ще переглянути інші номінали на різний папір, а то я підозрюю, що й там є купа варіантів, але часу якось не вистачає на це.
Так, на нових маркуваннях пишеться маркування роздільно, але щоб не псувати красоту таблиці, пишу разом.
Також, може у когось є той набір 2019 року, цікавлять маркування, хочу зробити щось по типу "варіант 1.2" де 1 означає суттєві відмінності, а саме рік, а 2 означає варіант по маркуванні.
Зараз ви найстарший, яким коли-небудь були, і наймолодший, яким ви коли-небудь будете знову.
19-12-2024, 10:14 (Цей пост був останній раз змінений: 19-12-2024, 10:17 користувачем(ем) OstupBurtik.)
(18-12-2024, 00:07)goodzon_33 Написав(ла): Та й кольори паперу зустрічаються різні. Якось запитав тут про колір, але відповіді не отримав
Щодо цього, точної відповіді, я думаю, не буде.
Той же приклад 5 копійок, для чого в один рік робити шрифт нормальним, а в наступний рік трішки товстішим?
У 2 грн може навіть бути просто різні принтера із різним дизайном для друку, а ми тут пробуємо "загадку" розгадати)
Може, після додавання типів паперу в ролики щось стане ясніше.
Маю на увазі, після додавання типів паперу в ролики у списку.
Зараз ви найстарший, яким коли-небудь були, і наймолодший, яким ви коли-небудь будете знову.
(18-12-2024, 00:07)goodzon_33 Написав(ла): Та й кольори паперу зустрічаються різні. Якось запитав тут про колір, але відповіді не отримав
Той же приклад 5 копійок, для чого в один рік робити шрифт нормальним, а в наступний рік трішки товстішим?
У 2 грн може навіть бути просто різні принтера із різним дизайном для друку, а ми тут пробуємо "загадку" розгадати)
Папір для ролів НБУ замовляє через тендер. Якщо виграють різні постачальники, колір та шрифт написів можуть бути різними.
21-12-2024, 13:27 (Цей пост був останній раз змінений: 21-12-2024, 13:33 користувачем(ем) OstupBurtik.)
(21-12-2024, 13:19)Барс Написав(ла):
(19-12-2024, 10:14)OstupBurtik Написав(ла):
Папір для ролів НБУ замовляє через тендер. Якщо виграють різні постачальники, колір та шрифт написів можуть бути різними.
Дякую, зрозумів!
В теорії, може папір в один день закінчитися, і візьмуть інший, із іншим дизайном, і тоді одне маркування матиме 2 різних папери.
До речі, що це за лишній нулик в маркуванні?
(18-12-2024, 00:07)goodzon_33 Написав(ла): Вітаю! Все вище написане Вами (маркування написані разом) відносяться виключно до ролів обігових та ювілейних монет до 2018 року. На ролах від 2018 року маркування літер та цифр йде окремо
Маркування окремо починається із встановлення на монетному дворі пакувального агрегату "К". Перші роли на ньому 1 гривня "Євро-2012" - 000 10 K 281211.
(21-12-2024, 14:06)OstupBurtik Написав(ла): + (якщо потрібне повне маркування)
Якщо текст маркування набирається через клавіатуру на агрегаті і одночасно є два (три) однакові написи, наприклад: 000 10 L 271211 000 10 L 271211 000 10 L 271211, то при переході з однієї на іншу (пробіл лівою рукою) права рука могла випадково натиснути на 0.
(21-12-2024, 14:06)OstupBurtik Написав(ла): + (якщо потрібне повне маркування)
Якщо текст маркування набирається через клавіатуру на агрегаті і одночасно є два (три) однакові написи, наприклад: 000 10 L 271211 000 10 L 271211 000 10 L 271211, то при переході з однієї на іншу (пробіл лівою рукою) права рука могла випадково натиснути на 0.
Дякую! Мабуть, треба зробити помітку до цього нуля.
Дякую, зрозумів!
В теорії, може папір в один день закінчитися, і візьмуть інший, із іншим дизайном, і тоді одне маркування матиме 2 різних папери.
До речі, що це за лишній нулик в маркуванні?
То не 0 а літера О або D, там різні літери попадаються. Це стосовно гривень зразка 2018 року. Там самі побачите серед тих, що Вам надіслав
Схоже, це просто таке явище. Коли маркується ролик, то машика маркує його по кругу, і може почати маркувати частину від маркування, але вона вже зробила повний оберт, тому перейде маркувати інший ролик не закінчивши це маркування (судячи із фото де видно 0 та половину від нуля).
Як варіант. Папір подається та маркується циклічно із зупинкою на відрізання паперу та обгортання підготовлених монет (25, 40, 50 шт.). З якоїсь технічної причини агрегат зупинився, промаркувавши на папері перший 0 і початок другого. Потім оператор трохи простяг папір і ввімкнув агрегат по новому.
(21-12-2024, 20:23)Барс Написав(ла): Як варіант. Папір подається та маркується циклічно із зупинкою на відрізання паперу та обгортання підготовлених монет (25, 40, 50 шт.). З якоїсь технічної причини агрегат зупинився, промаркувавши на папері перший 0 і початок другого. Потім оператор трохи простяг папір і ввімкнув агрегат по новому.
Можливо, але якось дуже часто ці куски маркувань трапляються (якщо помітили, то у верхньому ролику теж кусок маркування присутній). Може криво зробили циклічний алгоритм (… продовжити маркувати, зупинитись, просунути новий папір …)?
В мене бачення маркування нащент паперу як у касовому апараті в супермаркеті. Тобто, є рулон паперу з надписом і смугамии і в апараті під кожну партію монет для паковання апарат друкує зміну, партію, дату і т.д., тобто, для кожного ролу йде окремо набиття маркування, а не лист, довжиною в кілометр вже промаркований. Тобто, це не штамп дає відбиток, а чорнила від електроніки, тобто, як в касовому апараті. Це особиста думка, бо самого процесу паковання ніколи не бачив
(22-12-2024, 02:02)goodzon_33 Написав(ла): В мене бачення маркування нащент паперу як у касовому апараті в супермаркеті. Тобто, є рулон паперу з надписом і смугамии і в апараті під кожну партію монет для паковання апарат друкує зміну, партію, дату і т.д., тобто, для кожного ролу йде окремо набиття маркування, а не лист, довжиною в кілометр вже промаркований. Тобто, це не штамп дає відбиток, а чорнила від електроніки, тобто, як в касовому апараті. Це особиста думка, бо самого процесу паковання ніколи не бачив
Я теж так думаю. Не бачу чорної полоски на фото на цілому рулоні паперу, та й не думаю, що вигідно кожного дня викидати папір із вчорашнім маркуванням.
Маркування проводиться в самому агрегаті, тому папір промаркований може бути наперед на 3 - 5 ролів. Якщо маркування здійснюється за допомогою матричного принтера (окремі точки на цифрах та літерах), то при повторному запуску напис друкується спочатку.
Вітаю! Підкажіть, будь ласка, якими раніше були ящики з ювілейними монетами? Щось інформації не найшов, тільки чув від однієї людини, яка там працювала та найшов десь якусь етикетку (видно із-під ящика, вона вже додана в таблицю).
23-12-2024, 21:48 (Цей пост був останній раз змінений: 23-12-2024, 22:23 користувачем(ем) Барс.)
(23-12-2024, 15:42)OstupBurtik Написав(ла): Вітаю! Підкажіть, будь ласка, якими раніше були ящики з ювілейними монетами? Щось інформації не найшов, тільки чув від однієї людини, яка там працювала та найшов десь якусь етикетку (видно із-під ящика, вона вже додана в таблицю).
Вітаю!
(18-12-2024, 00:07)goodzon_33 Написав(ла): Вітаю! Є багато паперу від ролів 1, 2, 5, та 10 грн (в тому числі обігові пам'ятні та пам'ятні) зразка 2018 кожний фотографувати не буду. Що саме Вас цікавить? Є список написаний від руки. Все вище написане Вами (маркування написані разом) відносяться виключно до ролів обігових та ювілейних монет до 2018 року. На ролах від 2018 року маркування літер та цифр йде окремо
Та й кольори паперу зустрічаються різні. Якось запитав тут про колір, але відповіді не отримав
Вітаю! Інформація за 2011 рік.
(23-12-2024, 21:48)Барс Написав(ла):
(23-12-2024, 15:42)OstupBurtik Написав(ла): Вітаю! Підкажіть, будь ласка, якими раніше були ящики з ювілейними монетами? Щось інформації не найшов, тільки чув від однієї людини, яка там працювала та найшов десь якусь етикетку (видно із-під ящика, вона вже додана в таблицю).
Вітаю!
Та й кольори паперу зустрічаються різні. Якось запитав тут про колір, але відповіді не отримав
Вітаю! Інформація за 2011 рік. Остання строка замаскована.
Вітаю!
Вітаю! Інформація за 2011 рік.
Дякую! Тобто, до того як почали пакувати в ролики монети, їх складали просто в ящик?
(23-12-2024, 22:23)OstupBurtik Написав(ла): Дякую! Тобто, до того як почали пакувати в ролики монети, їх складали просто в ящик?
В ящик складали ювілейні монети. Підозрюю, що у ящик пакували планшети з монетами.
Розмінні та оборотні монети раніше могли упаковуватися як у мішки, так і в роли.
(23-12-2024, 22:23)OstupBurtik Написав(ла): Дякую! Тобто, до того як почали пакувати в ролики монети, їх складали просто в ящик?
В ящик складали ювілейні монети. Підозрюю, що у ящик пакували планшети з монетами.
Розмінні та оборотні монети раніше могли упаковуватися як у мішки, так і в роли.
А на таких ящиках, до роликів, етикетки були якісь, чи ні?