5 копійок 2012 на товстій заготовці
5 копійок 2012, на товстій заготовці, вага 5.17-5.19 грами. Магнітна сталь. Раніше дана монета особисто мені була невідома. Були деякі сумніви в справжності, хоча монета дзвенить. 
Тому була відправлена  andru33 для підтвердження справжності. Висновок дослівно:
"Тепер про п'ятак. Трохи збили з пантелику фото, про що казав, що проблематичний. Після огляду - нормальний. Спробую пояснити. При виготовленні вирубного штампа, розраховується зазор між матрицею і пуансоном виходячи із товщини сплаву. Тут товщина листа була на 20% більшою. Відповідно заготовка після вирубки могла стати трапецеподібною. Після формування (обжиму) кант став вищий зі сторони більшої основи (малюнок прикріпляю). Потім карбування - наслідки бачимо на гурті. Він дуже сильно прокарбований саме з цієї сторони. Можливий варіант неправильного обжиму, але його відкинув. Бо при збоях в обжимі є зріз канта."
Рекомендую передивитися запаси п'ятаків 2012, можливо знайдеться подібний. З повагою, Юрій.

Прикріплені файли Мініатюр(и)

Відповісти
На Віоліті пригадую були 5к. на товстій заготовці.
Тільки якого року 5к.не пам'ятаю.
Відповісти
На ІТК подібний продавався колись
Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини (Сократ)
Роби сьогодні те, що інші не хочуть.  Завтра будеш жити так, як інші не можуть (Джаред Лето)
Відповісти
Дивлячись на гурт монети є питання.
"Ніщо не дається нам так дорого і не цінується так дешево, як любов до Батьківщини!"
Відповісти
(03-10-2025, 16:27)monch_2011 Написав(ла): Дивлячись на гурт монети є питання.

Вітаю. Можу і вам відправити, щоб вживу подивитись. У мене  сумнівів в справжності немає.

Ще декілька фото

Відповісти
Вітаю!
Мені також не сподобався гурт. Але Rusnak ще минулого року відправляв мені монету. Мав можливість детально її оглянути.
Щодо прокарбування гурта, то це має пряму залежність від товщини заготовки. Заготовка була вирубана зі сплаву, що на 20% перевищував норму. Заготовка була трапецеподібної форми. Після формування заготовки кант, на одній зі сторін, був сформований вище.

Відповісти

Перейти в форум:

Користувачі, що переглядають цю тему: 1 Гість(ів)